Susunan Gitar Tabs senang ‘Rindukanlah’ –Encik Mimpi

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tadi saya menulis posting berkenaan misteri le sesangat Encik Mimpi ni… Oleh itu mari kita lihat dan tengok semula lirik lagu ‘Rindukanlah’ yang menjadi kegilaan ramai, menjadi tops 10 di kebanyakan stesen radio dan setiap hari lagu ini dimainkan di TV3 di dalam drama Akasia ‘Playboy itu Suami Aku!’. Tak mengapa, kita tunggu siapa sebenarnya Encik Mimpi ini, jangan-jangan dia ni Fattah Amin kot?

 

Untuk lagu ini, saya akan sertakan juga gitar kordnya, dan lagu ni pun sebenarnya agak senang dari segi rythmm gitar dan terpulang kepada anda sama ada nak plucking tali gitar itu (petik sebijk-sebijik), atau pun strumming je terus.

 

Bagi memudahkan anda yang baru pertama kali nak bermain gitar, ni saya sertakan kod gitar asas untuk beberapa key :-

Mengikut kedudukan jari, 2 – ialah jari telunjuk

                                               3-  ialah jari hantu

                                               4- jari manis

                                               5- jari kelingking

 

Pastikan jari anda berada di kedudukan yang betul ya…! Kedudukan fret gitar juga mestilah betul. 1st merujuk kepada papan fret yang pertama. Anda kena pandai kira fret itu, jangan main tenyeh je jari…

 

Em (E minor)image Bm (B minor) – jari no 2 boleh jika tidak menyentuh fret 3
image
C ( C maj)
image
D ( D maj)
 image
G ( G major)
image

Susunan Gitar Chord / Gitar Tabs Rindukanlah

Intro:   Em   Bm   C    G   Em   Bm   C D

 

G                             D
Ku Benar-Benar Sayang

Em                         D
Pada Dirimu Oh Kasihku

C                           G
Janganlah Engkau Ragu

Em                        D
Pada Diriku

 

G                              D
Dan Ku Berkelana Mencari

Em                         Bm
Harapan Yang Kita Impikan..

C                           G
Dari Terbitnya Sang Suria…

D
Hingga Tenggelam..

 

 

Em                            Bm
Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu

C                                 G
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu

Em                             Bm
Oh Janganlah Engkau Bersedih

C                                 D
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah..

Em
Hatimu

 

 

Em                            D
Rindu-rindukanlah Diriku

Em                           D
Sepanjang Hari-Harimu

C
Sayangku

D                       Em
Ku Adalah Milikmu

C                              D
Sayangku Adalah

G                            Em
Milikmu Yang Kau Rindu..

C                       D
Doa-doakanlah

G                  Em
Diriku Di Dalam Hatimu

C
Di Dalam Nafasmu

D                       G
Sepanjang Hari-harimu.

 

 

Lirik Lagu Rindukanlah – Encik Mimpi

Ku Benar-Benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku

 

Dan Ku Berkelana Mencari
Harapan Yang Kita Impikan..
Dari Terbitnya Sang Suria…
Hingga Tenggelam..

 

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-Harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu
Sayangku Adalah
Milikmu Yang Kau Rindu..

Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu
Di Dalam Nafasmu
Sepanjang Hari-harimu..

 

Kalau anda ada masalah dengan kod gitar ini, sila beritahu TGM melalui ruangan komen, saya dah research dalam beberapa laman web dan blog, dan ini tabs ini adalah yang terbaik setakat ini.