Evolusi Anuar Zain ( Dulu dan Sekarang)

Assalamualaikum

Anda kenal dengan penyanyi tersohor tu? Anuar Zain… Agak lama selepas lagu ‘Ajari Aku’ berkumandang di radio dan TV, tetapi Anuar Zain dah macam senyap sedikit. Agaknya klerjanya sekarang mungkin agak ‘underground’ sebab dah banyak yang kita tidak ketahui atau mungkin dia ada perancangannya yang tersendiri.

 

Tahun 2014 nanti, kalau secara matematiknya Anuar Zain akan berumur 44 tahun tetapi Anuar tetap tak macam tua… Jangan marah ye bang Nuar.

 

Bagi mereka yang kenal Anuar Zain ni, Anuar Zain memulakan karier nyanyiannya sejak kecil lagi.. Lagu yang paling popular ketika beliau kecil ialah lagu ‘Kain Pelikat’ duetnya bersama Ellina dan juga sebuah lagu raya ‘Sketsa Hari Raya’. Lagu itu tiap-tiap tahun dimainkan bila nak hampir lagu raya. Hampir 30 tahun rasanya umur lagu tersebut tetapi lagu raya itu kerap dimainkan setiap tahun. Ini menyebabkan saya amat respect dengan Anuar Zain.

 

Tetapi kita tak pernah lihat gaya Anuar Zain dari dahulu hingga sekarang. Mari kita lihat bagaimana Anuar Zain dari 30 tahun yang lalu sehinggalah sekarang.

 

Gambar Anuar Zain semasa kecil

 

Anuar Zain apabila mula berkecimpung semula dalam nyanyian

 

Gambar Anuar Zain ketika berambut panjang

 

 

Anuar Zain sekarang

 

Macam-macam penampilan yang Anuar Zain tunjukkan sepanjang beliau bergelar penyanyi. Moga-moga cepatlah kau kawin bang Nuar woi…