Nasib si Lim Guan Eng

 

image

Apa le nasib kau Guan Eng..? Tak abis-abis lagi cerita pasal pemilihan parti dan pucuk pimpinan DAP tempoh hari itu?

Malam tadi kat TV3 ada sorang mamat tu kata “kenapa Guan Eng mau tanya itu ROS ? (Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia), dah memang nampak menipunya dia masa pengundian Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC), so dia mau apa lagi… nak penjelasan apa lagi..?”

Guan Eng tidak mahu menerima saranan pihak ROS untuk diadakan pemilihan semula CEC sebab kononnya pengundian pada 15 Disember 2012 itu adalah telus…! Tetapi…. Kah kah kah kah.. Wallaweee… ada kes salah kira undi pulak… WA ka ka ka ka ka ka ka …..Dengar Guan Eng berbual macam tengok cerita Phua Cho Kang kat TV Singapore… Guan Eng ni kalau boleh berlakon, watak yang boleh dipegang oleh Guan Eng ialah Phua Cho Kang itu sendiri… tak pun Dr House… degilnya semacam. Maklum le, orang politik kan…?

Katanya telus, tapi boleh  mengaku pula ada salah kira undi.. dan wa ka ka ka ka ketawakan Guan Eng lagi… Wa ka ka ka ka …. Uhuk..uhuk… penat aku ketawa…! Lepas tu dah le jadi pelawak, boleh berlagak lagi tu… Untuk ahli-ahli DAP yang tak puas hati pasal pemilihan CEC tu… tunggu je le Guan Eng tu sama ada jawapannya itu memuaskan hati, atau akan menggeletek hati anda semua…. Wa kak ka ka ka ka ka  uhuk uhuk uhuk uhuk… ! Perghhh ….!