Akhirnya Melissa Gooi ditahan polis…..

image

Sama ada benar atau sebaliknya, berita yang saya baru terima ialah orang yang menjadi ‘Mastermind’ dalam kes menghina DYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong melalui laman Facebook akhirnya telah ditahan polis dan setakat posting ini ditulis, hanya Melissa Gooi sahaja yang ditahan dan pihak polis meminta jasa baik kepada mereka yang terbabit dalam kes ini supaya menyerah diri kepada polis atau polis akan mencari mereka di rumah.

Harapan saya….

1.) Biarlah sekiranya dia ditahan, dia ditahan mengikut akta yang sesuai dengan kesalahannya. Sebab dia hanya berani dekat Facebook je… tak berani mengutuk di hadapan DYMM Seri Paduka Baginda YDP Agong..

2.) Ditahan kerana cuba menghina dan melancarkan peperangan siber terhadap DYMM Seri Paduka Baginda YDP Agong. Ini bukan jenayah yang biasa kerana melibatkan Institusi Tertinggi Negara…

3.) Melissa Gooi & Co mesti diajar dengan konsep RUKUNEGARA, kerana masa peperiksaan SPM dulu dia dapat gred F9 dalam subjek Sejarah… ‘Sekolahkan’ dia ni dulu di lokap sebelum didakwa..

4.) Kerana memalukan Institusi Beraja, Melissa Gooi harus dimalukan supaya nampak dia ni dah rendah moral…

Itulah harapan saya yang tak seberapa ni…