Beraya bukannya untuk mengadap depan TV!

1x1.trans retro tv

Pergh…. Macam-macam aje channel TV ni… musim raya ni mereka menjanjikan macam-macam rancangan sempena Aidilfitri ni bagi memeriahkan suasana di pagi raya dan hari-hari yang berikutnya..

Sama ada RTM ke… TV3, TV9, Astro…. Semuanya dah mewar-warkan (ke WAR kan sesama mereka) rancangan-rancangan dan program-program hebat mereka.. Filem yang baru keluar 4 bulan lepas kat pawagam pun dah boleh keluar kat ASTRO..

 

Amacam raya kita tahun ni? Meriahkan TV TV kat Malaysia ni?

 

Tapi agak-agak le wei…

Pagi Raya, pergi bersolat sunat Aidilfitri… Yang ada anak tu ajak le anak pergi ke masjid.. bukannya biarkan anak tengok TV , tengok Boboiboy… Nanti malas pulak anak tu nanti kalau dibiarkan pagi-pagi raya tengok kartun.. Kadang-kadang TV ni dah boleh jadi musuh di Aidilfitri ni.. menyebabkan anak kita malas nak berkunjung ke rumah tak pun join pergi Marhaban (Baraan)

 

Dan pesanan terakhir aku.. Cabut je cable TV tu.. Jangan bukak TV kalau boleh pada 1st Syawal ni arrr… Raya bukannya nak ngadap TV…